Donetin asiakastarina - Toimintaterapeutti Tytti Siironen

Donetin Starttipaketilla Tytti Siironen sai markkinointitoimet käyntiin heti yritystä perustaessaan

Tytti Siironen otti merkittävän askeleen toimintaterapeutin urallaan, kun hän siirtyi isomman toimijan palkkalistoilta itsenäiseksi yrittäjäksi elokuussa 2023. Yrittäjyydessä kiehtoi itsenäisyys ja mahdollisuus suunnitella toimintatavat omien arvojen ja periaatteiden pohjalta.

Vaikka asiakaskuntaa oli verkostojen kautta jo olemassa, Tytille oli selvää, että hän halusi panostaa myös markkinointiin luodakseen uskottavan kuvan yritystoiminnastaan heti alkumetreiltä alkaen. Taustalla oli myös Yrittäjyyden ammattitutkinto, jossa oli käsitelty paljon markkinointia ja painotettu sen merkitystä yritystoiminnassa.

Markkinoinnin ulkoistaminen jo alkuvaiheessa auttaa luomaan ammattimaisen kuvan yritystoiminnasta

Tytillä oli selkeä ajatus, että nettisivut täytyy olla, jotta yritys on löydettävissä ja asiakas voi tutustua häneen ennen yhteydenottoa. Myös käyntikortit tulivat tarpeeseen, koska niitä jakaessa vanhoillekin yhteistyökumppaneille konkretisoitui se, että hän toimii tästedes itsenäisenä yrittäjänä.

Tytti tutustui muiden yrittäjien nettisivuihin ja sitä kautta löysi ajatuksen siitä, millaiset sivut itselleen haluaa. Mielessä oli käynyt myös ajatus tehdä nettisivut itse, mutta jos asiaan ei ole erityisosaamista, sivuista voi helposti tulla itse tehdyn näköiset.

- Aikani selailtuani eri toimijoiden sivustoja aloin nähdä niissä eroja ja tunnistaa sivut, jotka oli itse tehty, Tytti kertoo. - Siksi päätin, että tilaan oman sivustoni ammattilaiselta. Ja myös siksi, ettei tarvitse stressata sivuston päivityksistä.

Myös logon suunnitteluun Tytti koki tarvitsevansa apua ammattilaiselta, joka hallitsee graafisen suunnittelun ja teknisen toteutuksen.
Asiakastarina, Toimintaterapeutti Tytti Siironen

Donetin tarjoama Starttipaketti sisältää juuri sopivan kokonaisuuden markkinointitoimia yrityksen alkuun

  • Logon suunnittelu
  • Käyntikorttien suunnittelu 1-3 henkilölle
  • Canva-templatet, joiden avulla luot helposti ja nopeasti brändisi näköisiä somepostauksia
  • Wordpress-nettisivut, laajuus 1-6 sivua tarpeen mukaan
  • Donetti-Hotelli, johon sisältyy kotisivutila, oma verkkotunnus ja ylläpito, sähköpostit omalla verkkotunnuksella, WordPress-huolenpitopalvelu, SSL-suojaus ja tekninen tuki
Donetti valikoitui Tytin yhteistyökumppaniksi myös paikallisuuden takia.
- Ajattelen, että paikallisen toimiston kanssa asioiden hoitaminen on turvallisempaa.

Logon suunnittelu yrittäjän toiveiden ja ideoiden pohjalta

Ensimmäinen suunnittelupalaveri pidettiin keväällä 2023, jolloin työn alla oli logon suunnittelu.
- Ensin ajattelin, että logossa olisi vain nimeni. Mutta ihan palaverin lopussa mieleeni tuli yhtäkkiä keinuva lapsi! Sen jälkeen oli selvää, että logossa täytyy olla lapsi keinumassa, Tytti naurahtaa.

Keinu kuvastaakin Tytin tarjoamaa toimintaterapiapalvelua hyvin. Keinu liittyy lapsuuteen, leikkimiseen ja taitojen kehittymiseen. Kaikkea sitä hän tekee asiakkaidensa kanssa toimitiloissaan, mistä löytyy myös keinuja ja erilaisia kivoja välineitä, joiden avulla voidaan kehittää motorista toimintaa. Tytin asiakkaat ovat nimenomaan lapsia.

Ensimmäisen logoversion saatuaan Tytillä tuli mieleen vain pari pientä muutosehdotusta.
- Keinujalle kokeiltiin ilmeitä, mutta sitten päätettiin poistaa piirroksesta silmät ja suu, ettei kuvasta välity mitään tiettyä tunnetta. Ja sukista otettiin raidat pois.
Logo, Toimintaterapeutti Tytti Siironen

Nettisivustoprojekti toteutuu sujuvasti, kun sitä edeltää huolellinen valmistelu

Kesän aikana Tytti tuotti tekstit ja valokuvat tulevalle sivustolle. Ideoita syntyi benchmarkkaamalla muiden toimijoiden sivustoja, jolloin oma visio kiteytyi. Kun sivuja alettiin tehdä, Tytille olikin hyvin selvää, mitä hän halusi omille sivuilleen.
- Minulle oli tärkeää, että sivustolla avataan selkeästi, mitä toimintaterapia ylipäätään on ja mitä koulutusta se vaatii. Kaikille ihmisille ammatti ei ole tuttu ja väärinkäsityksiäkin on syntynyt, hän muistelee.
Laadukas nettisivu tuo uusia asiakkaita.

Laadukas nettisivu tuo uusia asiakkaita

Kaiken kaikkiaan kokemus yhteistyöstä markkinointitoimiston kanssa oli positiivinen ja kaikista toimista on ollut hyötyä yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Sivuston kautta yhteystiedot löytyvät helposti ja sieltä onkin tullut paljon asiakaskyselyitä. Sivusto on saanut paljon positiivista palautetta.
- Olen itsekin todella tyytyväinen. Nettisivu on minun näköiseni ja juuri sellainen, minkälaisen halusin, Tytti toteaa iloisena.

Oletko perustamassa yritystä, tai vasta perustettu yrityksesi on vailla ammattimaista yritysilmettä ja/tai nettisivuja? Tutustu uuden yrityksen starttipakettiin!

© 2024 Digimarkkinointi Donetti Oy